onsdag 5 maj 2010

Öppen trädgård... Söndagen den 4 Juli ..Välkomna!!!!

Jag passar på redan nu och går ut med våran öppna trädgårdsdag. Söndagen den 4 Juli kl 10.00-17.00. Vi är fullbokade för i år med övriga trädgårdsbesök. Så vi rekomenderar trädgårdsföreningar att boka in för nästa år. Vi vilar själva i vår trädgård övrig tid. Ensamma, med familj och vänner samt bloggvänner. Denna dag är alla välkomna att komma hit. Detta är den roligaste dagen på hela året för oss. Då kan man även köpa betongalster samt växter.
Vi har samarbete med Mossebo Stom som ligger i närheten, där kan man köpa fika ,sitta i trädgården eller inne i de gamla 1700 tals husen. Stommen är öppen 11.00-18.00.
Förra året vad detta den vackraste dagen...pionerna stod i blom , solen sken....det kan vi inte lova säkert detta år. Men vi kan lova att ni alla är varmt välkoma !!!!

I helgen sådde jag och dottern grönsaksfröer. Brukar inte göra det, så vi får väl se hur det går.
Det är ju så gott att bara kunna gå ut och plocka ihop till en sallad.

Idag har det varit en helt underbar solig vårdag. Jag tar inte med mig telefonen ut, till mångas förtret. Men jag vill helst bara vara....Idag blev det förutom ogräsrensning...plantering av sådder och plantor. Här blev det lite rosa revsuga samt rosa liljekonvaljer.

Sen blev det många njutningsrundor, för att upptäcka allt som ploppar upp och slår ut. Favoriterna nu är Helleborus i alla former och färger.

Pulsatillorna..Backsipporna som jag ÄLSKAR....Och tänk att jag är mamma till de flesta för jag har sått dom själv. Jag är så stolt över dom, kanske mest för att jag lyckas bra med just dessa sådder av en konstig anledning. Samt att dom inte är "rätt placerade" men det vet de inte om för dom stormtrivs. Jag kan inte odla en endaste tomat...men jag kan få fina pulsatillor. Så jag köper mina tomater i affären...och njuter och sår mer...backsippor.
Ha det gott i vårsolens glans
Carina

26 kommentarer:

Mimi sa...

Härliga julstjärnor och backsippor! Otroligt vackra.
Jag läste i natt Trädgård och blommor, och kände igen er trädgård där. Riktigt trevlig artikel. Så vackra klätterstöd. Hälsn Mimi

Linda sa...

Så vakre kaltrestativer på de opphøyde beddene, jeg måtte rope på samboer og vise ham:) Følt emeg som en treåring som peker og sier "sånn vil jeg ha!"he, he:) Men det var kjempesmart.
Nydelig bilder:) klem

The Secret Garden sa...

Åhh vad jag skulle tycka att det vore roligt att komma och titta i trädgården!!!! Men det är tyvärr för långt. (suck)
Jag är likadan med telefonen. När jag är i trädgården är batteriet slut, officiellt alltså, faktum är att den ligger i tryggt och ohörbart förvar inomhus! hihi.

Vilke vackra bilder på de lurviga skönheterna!

Ha det gott!

Alen Trädgård sa...

Underbara bilder Carina! Det skulle varit såå roligt att komma till er trädgård men det är omöjligt den datumen:( Det får bli en annan gång. Ha det gott/Monne

Karin sa...

Så kul! Hoppas jag kan ta mig till er! Vilka vackra odlingsbäddar! Har ni sått grönsaker i dem?
Vackra bilder som alltid! Vilken julros du visar!
Karin

Helens trädgård sa...

Enormt vackra bilder! Precis som du blir jag varm av lycka av mina Backsippor. Ha en trevlig kväll!

Karin A sa...

Det skulle vara så roligt att träffa er och se trädgården igen. Kan tänka mig att det har hänt en del på två år. :) Såg att Sällskapet hortikulturens vänner (som min mamma är med i) ordnar en resa där man bla besöker er trädgård. Blir inte lite sugen på att åka med...

Ljuvliga backsippor och julrosor! Härligt att det äntligen blommar...

Kram Karin

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej Carina, synd att jag inte har tid denna söndagen, jag hade gärna rest upp till er för att se ert paradis. Så ska jag nöja mig med eran fantastiska blogg i stället.
Hos mig är det trädgårds öppet den 10. augusti i år.
Där kan man se en drömmarens enkel trädgård och mina skulpturer i lera...älvor och alver, djävlar och drakar, och naturligtvis allt jag inte hinner visa på min blogg.
Kram Petra B.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Backsippor är så fina. Visst är det skönt att det är valfritt vad man ska odla :-) Tomater går att köpa i affären som du säger...... Tycker du gör rätt i att odla backsippor. Kanske ska prova om du säger att det är lätt. Köpte faktiskt min första för någon dag sedan...

Låter trevligt med er öppna trädgårdsdag. Hade varit kul att komma.

Ha' det bra!
/Charlotte

Annika Christensen sa...

Ohh så undrebart..det blir för de som kan komma. Jag gör så mycket reklam jag kan för er.
Lägger nog ut det på min blogg så småningom om det är ok?
Vilka backsippor... så många fina.
Ja allt är alltid fint hos er.
Härligt för er att komma igång på riktigt.
Ha en bra dag
Annika

Lotta 8`) sa...

Lycko dig som lyckas med sådder av Backsippan! Jag är tvärt om, lyckas med tomater ;)

Lycko alla som kan besöka er då ni har öppen trädgård! Jag får kolla in kalendern men har på känn att det är något annat på G.

I dag lyser solen och jag skall gå ut om en stund, har svärfar hos mig som inte mår bra och är hemma från jobbet men en stund kan jag säkert gå ut och njuta av vårsolen!

Ha en himla skön dag ♥

gittan sa...

Jag är lite osäker på var ni finns men har förstått att det är i trakterna kring Rångedala. Jag skriver in det i min kalender för det låter som en underbar utfärd! Kombinerat med lite plantskolor runtomkring och en övernattning så blir det en superhelg =)

Vilka underbar Julrosor och Backsippor. Sippor försökte jag mig på att så i år men det syns inget i krukorna än, ska kanske inte ha så bråttom? Men jag är så glad att den ensamma sippa jag köpte förra våren tittar upp i planteringen i år - man får inte ha för stora förväntningar. Jag tycker att de är bedårande med sin pälskrage.

IngunnBW sa...

Veldig synb jeg ikke bor nærmere, dette er en have jeg har svært lyst til å se! Dere har så mange nydelige løsninger og sjarmerene områder, et paradis. Farvekombinasjonene er også helt unike og utsøkte :)

Louise sa...

Jag hade så gärna velat se er trädgård i verkligheten men det känns lite långt bort! Jag får njuta av fina bloggbilder i stället!

Louise

Börjelundskan sa...

Åhhh, vad kul, vi försöker att komma vad så säker, kan inte få nog av denna underbara trädgård. Vill gärna köpa mer till cementsamlingen åxå *haha*.

Vilka söta små pulsatillor du har lyckats driva upp. Frön är inte min grej, blir nog mest att jag köper planterna istället. Har nog inte rikrigt så gröna fingrar tyvärr.

Vi hörs vännen. Kram Cin

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Attans, just den dagen har vi öppet för Trädgårdsamatörerna...vill ju sååå gärna komma upp o se er trädgård!
Nåja, vad är väl en bal på slottet? ;o)
Varmkram Lydia

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vilken underbar blogg. Hit kommer jag gärna åter. Ni borde gå med i
svenskatradgardsbloggar.blogspot.com

Ha det gott
Anna

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Julrosor kan man ha många utav och backsippor också. Extra roligt när man 'gjort' dem själv. Den 3 juli har vi HIH träff här i Bohuslän men orkar jag den 4:de så kommer jag:). Misstänker att jag inte behöver resa ensam.
Trevlig helg
Birgitta

Linda Lunda sa...

STORT Grattis på namnsdagen älskling-Carina!
Linda

Anonym sa...

Åh vilken härlig blogg!
Hittade hit av en slump, o nu är du länkad från min blogg.
Hoppas det är ok för dig :)
www.homewhitme.blogspot.com
Må så gott!
Mia

Hannele på Hisingen sa...

Så njutningsfulla bilder igen.

Ester sa...

Fin-fint! Ni har öppet på vår bröllopsdag - hoppas den blir riktigt härlig med sol och massor av härliga trädgårdsmöten!
Må så Gott!
Ester o Pelle

Anonym sa...

Underbara bilder! Vore fantastiskt att få se er trädgård, jag får försöka ta mig dit den 4 juli! Jättebra att få veta det redan nu så man kan försöka planera in det...

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Vilka pulsisar! Förstår att du är en stolt mamma:-) Den där hallonröda längst ner... mums!!

Jenny Oak Fae sa...

Jag trivs mycket bättre nu sedan jag flyttat! Men nån gång i framtiden vill jag gärna bo i ett litet radhus med trädgård istället..!

Vad roligt att du tyckte om musiken på min blogg, det var en ren händelse att jag hittade just DEN musiken, ville ha nåt som matchade bakgrunden på bloggen...

; )

KRAM, Jenny

Knytt sa...

Det hade varit en upplevelse att se er trädgård, jag hoppas jag får möjlighet att komma!