söndag 16 maj 2010

En lisa för själen!!!!

Det finns många Lisor för själen. Våren är en av dem. Vita Novum betyder nytt liv och nu fullkomligt exploderar det av liv. Varje dag finns det något nytt att upptäcka.

En Lisa för själen kan också vara en bok. En utav de bästa böcker jag läst och jag njuter av varenda ord i den boken. Vi var så glada att vi fick möjlighet att åka ner till Hedentorps plantskola och besöka Annikas och Evas öppethus för att fira boken. Vill passa på tillfället att rekomendera denna plantskola. Om ni har vägarna förbi...eller så gör ni er en utflykt dit. Liv och Lasse heter det unga par som äger och driver plantskolan. Förutom att de är underbara människor så är det mycket kunniga , har bra ideer och ett stort utbud . Här händer det alltid nått..Åk dit!!!!
En Lisa för själen var det att komma på besök till Eva Robilds trädgård. Trädgårdstörstande som man alltid är så var det en underbar syn som mötte oss. En väldigt utslagen mångfalld.
Här hemma har det inte kommit så långt ännu. Så ni kan tro att vi njöt!!!! Spännande att kika in i en trädgårdsreporter/ författares trädgård. Man förstår att hon hittar kraft och inspiration här.
Tack snälla Eva för gästfriheten.
En Lisa för själen är denna kvinna. Man mår så gott av henne på nått sätt. Man känner sig så äkta omtyckt och uppskattad. Annika firade sin 50 års fest på Hedentorps plantskola och vi hade den stora äran att få närvara. Där ser man vad en blogg kan medverka till. Att skapa vänskap som känns ända in i själen. Att vi var många som känner så var det inte att ta miste på. Tack även till Annikas man ..som är precis lika härlig !!!

Väl hemma igen i den egna täppan så log vårblommande vårliga blomster åt oss. Dom är en verklig Lisa för själen. Man uppskattar verkligen vårblommorna när det annars är rätt kalt i trädgården ännu. Det gör att längtan efter blommande pionerna blir dämpade. Vem kan titta sig mätt på detta?Jag har en liten fråga...Om sipporna har korsat sig och gett upphov till lite nya varianter, kan man då själv namnge dom? Nu gör jag ju det ändå...men det kunde va kul att veta vad de som förstår sig bättre på detta har att säga om saken. Ska de heta Anemone nemorosa sp ???
Tacksam för svar.
Ha det gott Carina

16 kommentarer:

ulla laiho sa...

Så fint det är med den vita färgen på figurerna - de ser nästan oskuldsfulla ut ...

Vänligen
Ulla Laiho

Med fingrarna i (j)orden sa...

Tack själv för besöket. Det var så härligt att få träffa er igen. Önskar att jag hade haft tid att piffa lite i trädgården bara och hämta upp allt fint som ännu ligger i källaren och väntar på frisk luft. Nu har jag i alla fall något nytt att sätta ut.
Stor kram
Eva

Tusenfröjd sa...

Hejsan! Jag blir nästan lite generad när jag läser om alla härliga ord som du strör om oss:-D Jättekul att få läsa så det tackar jag ödmjukast för.
Det var en himlans mysig dag och kväll... det var Annika förtjänt av.
Ha det bäst!
Liv

Tusenfröjd sa...

Och så måste jag ännu en gång få tacka så väldans mycket för den jättefina gåvan. Nu ska jag bara leta upp den perfekta platsen för den...
Kram Liv

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Såå fint inlägg!

Jag undrar också om det där med namnet.... Vem bestämmer namnet, tro?

Ha en fin vecka!
PS:Här är det huvudstupa kaosläge, som det ska va i Maj månad:-)
Ska man njuta trädgård får man göra det kvickt som bara attan, får njuta långsamt till hösten igen:-))
Tääänk om jag kunde komma den 4 juli, det vore såå roligt!!

Annika Christensen sa...

Kära Ken och Carina!
Ni förgyllde verkligen min dag!!!
Tack för era fina ord och jag blir nästan lite generad...
Fina bilder du tagit Carina jag har inte en ända bild från gårdagen. Jag skall minnas den i mitt hjärta för evigt.
Tack för det fina du gjort till mig Carina och kortet skall bli en tavla som hjälper mig att komma ihåg dagen.
Stor kram till er båda
Annika

gittan sa...

När jag ser detta ångrar jag något enormt att jag inte åkte dit! Jag hade ju planerat det men regnet fick mig att avstå, jag trodde ju att alltsamman ägde rum utomhus (kortad tanke inser jag ju nu)

Alen Trädgård sa...

Åh vad roligt att få vara med och gratta födelsedagsbarnet och få träffa andra härliga människor:) Tack för tipset om plantskolan! Ha det gott/Monne

Compact Garden sa...

Åh vad härligt det både ser ut och låter..Annikas blogg är vi ofta inne och tittar i..

Hoppas att ni har det bra i trädgården med alla vackra blommor..(vi har inga fina bilder att visa :( men snart hoppas vi..

Kramar från oss/Anne

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilket fint inlägg om 'En lisa för själen' och vad det kan innebära. Det är ju bara så rackarns synd att man bor alldeles för långt bort... Ni verkar ha haft en riktigt mysig dag och firat både bok och Annika.....

Superfina bilder på primulor och sippor.... Vilken mångfald ni har!

Ha' det bra!
/Charlotte

Linda Lunda sa...

Åhhhhhh.... GRrrrrrr.... Åhhhh.. jisses... vi behöver ett snack!!!!!!
:0).. och du vet om vad!
Vad härligt allt såg ut hos Annika och Ewa!!!
Underbara sippor och primulor!!!!!!!!!
Linda

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ja, attans att vi inte träffades, men det kommer väl fler tillfällen! :o)
Såååå snygga sippor, vad är det för en på tredje raden, vit och ljusgrön...me like!
Varmkram Lydia

Ester sa...

Vilken härlig trädgårdshelg ni haft med härliga människor!
Visst blir man lite avundsjuk när man ser hur långt våren kommit i Skåne - men å andra sidan har vi ju vårt kvar. Inte så dumt det heller!
Kram Ester

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Ni måste haft en fantastisk dag!
Tittar in för att tacka för den jätte fina boken som låg i lådan när jag kom hem från landet för några timmar sedan. Den skall få följa med mig till sängen alldeles strax. Troligen kommer jag att ligga vaken halva natten :-)
Tusen tack!
Vilka underbara vårbilder ni visar.
Ha det gott
Birgitta

Miriams Trädgård sa...

Vilken vacker blogg, vackra ord och bilder. Sipporna är ju helt underbara!
/Mvh http://miriamstradgard.blogg.se

Karin A sa...

Oj så underbart härligt, både med fina trädgårdar, blommor och människor. :) Jag håller med om att boken är fantastisk!

Ha det gott!
Kram Karin