onsdag 26 maj 2010

I denna ljuva blomstertid !!!!


Nu är det så mycket som blommar. Man hänger knappt med. Det är så vackert och jag försöker att fånga det på bild, men det är svårt med perspektivbilder. En bild kan aldrig fånga perspektivet lika vackert som ögat. Det blir ett helt annat djup samt att alla andra sinnen är inkopplade när man är i verkligheten. Men en skicklig fotograf kan komma bra nära.
Så jag håller mig till mina nära bilder ett tag till . Och varför inte när det finns så mycket som blommar. Tex fylld Trillium, Vit Lunddocka och en vit sockblomma.
Här har jag en av våra favoriter. Arisaema Sikokianum. Kobrakalla.

Tänkte dela med mig av ett tips som jag fått av en trädgårdsvän. Han och hans fru var här på trädgårdsvisning förra året. Dom beundrade vår gjutjärnshäst. Jag talade om vad jag hade köpt den. Vad vi inte visste var att det stod en man bakom häcken och hörde vår konversation. Det blev bilrace och våra vänner fick som tur va de sista som fanns kvar. Nu fick jag ett bra tips av honom om man inte vill att det ska rosta utan behålla sin fina matta svarta färg. Man gnider helt enkelt in föremålet med svart skokräm.....Det funkade jättebra!!! nu sätter det igång andra tankebanor i mitt huvud....Då kan man ju också gnida in krukor...betong osv... Jag som många andra har köpt Zetas krukfärg, men flaskan är liten och det är långt till Stockholm....

Nya trädgårdsdekorationer...änglaskål och en krona gjort av en lampa hittad på en skrot. Ännu en ny Vitsippa...ska namnge den till Denny vår son. Han kommer inte att bli överlycklig för det. Men en mamma tycker om att omge sig med sina barn. Danielle, dottern har en sippa även kattbarnbarnen har varsin....så nu är det bara svärsonen som ska få sig en sippa också.

Hur mycket det än drar att vara ute så tillbringar jag en hel del i köket också. Jag vill alltid ha något bakat. Jag tycker att man ska unna sig det man tycker om. Det är viktigt att alla sinnen får sitt. Kan sitta och njuta med nått gott, vacket dukat.....men jag själv kan se ut som en jordråtta med pinnar och bös i håret. Som tur är så är min man likadan. Så jag hoppas att han tittar mer på mitt inre. Men är det trädgårds säsong så är det, var sak har sin tid.
Titta gärna in på min bakblogg i mitt skafferi där jag bjuder på rabarberpaj och rabarbermuffins.
Carina

17 kommentarer:

Börjelundskan sa...

Aaahaa,... vad de som var ingridiensen. Det är allt en liten uppfinnarjocke i dig *fniss*, ..nu blir det säkert tomt på skobehörshyllorna runt om i Svedala efter detta utmärkta tipset(haha),... jag ska genast testa!!

Höll på att svimma när jag upptäckte din underbara pidestal som du kom över,..... den är ju helt perfekt i erat kök, ...gööörsnygg!

Njuter av dina vackra blommor som du fotat, .....kul ide du har som har namngett sipporna efter alla familjemedlemmarna :).

Kram på dig vännen. Vi hörs. Cin

Linda Lunda sa...

:o)!

Mimi sa...

Visste inte att det finns vit lunddocka. Måste försöka få tag i sådan också! Men vad härlig häst du har, och tipset lade jag genast bakom örat! Hälsn Mimi

Rose Garden Malevik sa...

Gillar den vita narcissen....ljuvlig :)
Håkan

Anjas Hill sa...

Skokräm!Så bra! Och myyyycket billigare än hos Zetas ;))!/Anja

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Skokräm låter bra - i tjocka lager.
Döljer nog både rynkor och valkar.
NU är en underbar tid!
Ha det gott
Birgitta

Alen Trädgård sa...

Vitt är vackert:) Bra tips med skokrämen. Ha det gott/Monne

Jenny Oak Fae sa...

Jättefint Pion-reportage i Drömhem & Trädgård som kom idag!

: )

KRAM

Börjelundskan sa...

Nähäää, vad spännande, .... jag förstår att du vill öppna ditt hem för ännu en liten kattsjäl. Får jag komma och pussa på den med *hihi*?

Jag pussar på Sune så ofta jag kan, ...fast han är nog rätt trött på mig nu för han vänder sig om och börjar tvätta sig istället,....hmmm, tacksamt!!

Kram på dig hjärtat. Cin

Margot sa...

Hade ingen aning om att det fanns vit lunddocka, den hamnar på "vill ha listan" på direkten!
Fylld vit trillium var jättevacker!
Ha det gott!
//Margot

Hannele på Hisingen sa...

svart skokräm, fiffigt, så vackra bilder igen.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Svart skokräm...aha...bra tips! Jättefin häst också... Du har så fint hos dig.... Har du en bakblogg också - det visst jag inte.....

Ha' det bra!
/Charlotte

Spirande grönt - sa...

Många fina bilder! Har sett en bild hos er tidigare av era fyllda Trillium och de är to die for:) Står högt upp på min önskelista!

Ha en fortsatt fin helg,

Rebecca

Northern Shade sa...

You integrate your decorations into the garden so well. Your Arisaema Sikokianum is looking good. Soon, the spadex will be showing white. I took a chance and planted one last spring, even though it is rated for a warmer zone than my garden. In the late Autumn, I mistakenly dug it up when planting bulbs, so I wasn't expecting it to make it through the winter. Surprisingly, it came up this spring, but is still short.

Katarina sa...

Skokräm...vilket ovanligt tips! Hästen är otroligt vacker - liksom hela er trädgård.
Kram!

Anjas Hill sa...

Kära Carina!

Det är verkligen inget fel på dina/erra bilder här på bloggen!
Helt underbara skulle jag vilja säga att de är!

Att lägga sig tidigt på lördagskvällen för att orka upp tidigt på söndagmorgonen är ett klokskap, förvärvat med åren! Det har med erfarenheter att göra - du har lärt dig att prioritera rätt;)))!
/Kram, Anja

Annika Christensen sa...

Vit sockblomma vill jag ha... så vacker!
Ni vet att ni är med i Drömhem igen eller hur? Med pionerna?
Har du en blogg till?
Jag missar både det ena och andra nu för tiden.
Längtar tills ni kommer nästa gång..
Fast det är kanske jag som kommer till er vem vet..
Kram
Annika