onsdag 28 april 2010

Man är aldrig ensam i en trädgård.

Vi har förmånen att dela trädgården med husdjur, tre katter och en hund. Det är så härligt att ha dom omkring sig när man är ute och påtar i jorden. Här är det Gissmo som vill leka med kameralins skyddet.

Men det blev några bilder tagna i allefall. Här är det lite av vad som blommar just nu.

Jag går och väntar på vitsipporna nu...det är en av mina favoriter näst efter pioner. Men blåsippor och primula är inte heller fy skam det heller.

I växthuset kommer sådderna sakta men säkert. Vi har inga avancerade så tekniker, det brukar bli bra ändå. Mitt nya spolställ kom väl till pass ute i växthuset. Det är alltid bra att ha tillgång till snören.

I postlådan igår låg denna fina pionbok. En överaskande gåva från Anna Örnberg som nämt oss i ett pionrepotage som kommer nu framöver i Aftonbladets bilaga. Pioner av Susanna Rosen. Precis vad vi behövde...för i den fick vi äntligen lära oss varför inte buskpionerna trivs hos oss.
Vår jord är för tung. Vi behöver tillföra mer mull och därför ska vi plantera buskpioner med en tillsatts av planteringsjord.
Det låter helt logiskt...så nu ska vi ge buskpionerna en ny chans.
Tack Anna!!!!!
Carina

16 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Det låter som en fin bok, fylld med pioner, kan det bli bättre?
Härlig katt ni har :o)

Alen Trädgård sa...

Jaha du tack för det tipset;) Våra buskpioner trivs inte riktigt heller här så det kanske är därför då. Fina bilder och gullig liten Gissmo:) Ha det gott/Monne

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vad härligt det verkar med katterna - riktigt mysigt! Supersnygga blåsippor... Vad finurligt med spolstället och snörena. De ligger alltid och dräller hos mig och jag får aldrig någon ordning på dom. Men nu fick jag ett jättebra tips från dig att använda ett spolställ. Blir något att leta på loppisar och auktioner i sommar.

Det där med jorden och buskpioner ska jag lägga på minnet.

Ha' det gott!
/Charlotte

Ester sa...

Oj så mycket fint ni har gjort! Har inte hunnit blogga på länge, så nu fanns det ett stort behov att fylla. Det gjorde ni med den äran!
Tråkigt att vi missade STA-mötet. Ska hålla bättre koll till nästa gång.
Må så Gott!
Ester

Annika Christensen sa...

Undrade just vad han hade i munnen.
VAd heter den där lilla gula längst upp till vänster?
Jag tog en bild på en sådan med frost på härom dagen.
Alltid bra när man lär sig något nytt.
Hoppas att pion reportaget kommer i Drömhem också iår.
Vi hoppas.
Ha en skön kväll och tack för de fina orden hos Linda det värmer i själen

Kram
Annika

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Visst är det härligt med djuren i trädgården! Varje dag när jag kommer hem från jobbet släpper jag ut en kanin som kan skutta runt oss. Vår valp Peps har himla roligt med att försöka valla den, de driver mest med honom tror jag. ;o)
Katterna gör oss sällskap och hönsen kackar lite i bakgrunden...det är en en skön stund i trädgården på kvällen för mig! :o)
Ha det så gott,
Lydia

Anjas Hill sa...

Ååååh vilka härliga Gissmo-bilder!

(Fast Wille fnyser bara och tycker att det ser inte alls coolt ut "bara patetiskt" säger Wille som är så känslig på att inte själv vara tillräckligt cool - typ!)
Min gullflocka har fortfarande bara nästan gula blommor, men jag kan skönja lite av det randiga idag.

Så är det. Nu när även jag har fått två nya familjemedelemmar så behöver jag aldrig vara ensam i trädgården. Tyvärr tror Wille att han är hjälpsam när han försöker gräva i rabatten ända till Kina;))!
Se'n lägger han sig i gropen och klipper kärleksfullt med sina kattögon när han tittar på mig!/Anja

Börjelundskan sa...

...åhh, först trodde jag att stackars Gissmo hade fastnat med tänderna i nåt, ...tills jag läste vad de va, dom är ju på allt annars *hihi*. Sune är åxå en trogen kompanjaon när jag ligger på alla fyra i rabatterna :).

Våran pion som vi fick av er har skjutit upp sina skott nu,....det ska bli så spännande när den blommar om några år. Bra tips ni fick i boken, de ska jag lägga på minnet åxå.

Stora Kramen. Cin

Börjelundskan sa...

.....tack snälla för dom fina orden om min smak, blir lite rörd av att just DU tycker så,... för man tappar hakan och blir stum av förundran när man kommer hem till er. :) Jag vet ingen, ......och jag menar ingen,som har ett sånt vackert hem som ni. ( Och inte att förglömma denna Edens lustgård till trädgård).

Du har rätt jag ska ta det lugnt med tegelväggen, ska känna in det riktigt när allt står på sin plats,...för jag skulle dra av mig håret om jag ångrade mig *fniss*

Kramis Cin

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Ser ut att vara en fin bok.
Den dubbla lilarosa primulan - har du namnet på den. Den blommar här också fast här heter den inget.
Träd / buskpionerna har frusit tillbaka en del i vinter men det är i alla fall liv i dem.
Grannen skall flytta så idag fick vi en stor, stor buskpion. Har beundrat den i många år och nu står den hos oss. Hoppas den klarar flytten.
Trevlig valborg
Birgitta

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Roliga Gismo, hoppas att lins-skyddet inte blev tilltugget?
Låter som en fin bok, pioner är verkligen härliga, man kan inte ha nog av de.
Önskar er en riktig mysig Valborg, Petra B.

Camilla sa...

Fina bilder och kan tänka mig att det är roligt med sällskapet. Min dotter är allergisk mot katter så jag får nöja mig med grannens som kommer på besök. Härliga djur.

Underbara kollage du gör med så fina färgstämningar.

Katarina sa...

Vilken härlig present! -Lycka till med buskpionerna - de är verkligen jättefina!

Moa sa...

Gullflockan har jag också både den helgröna och varigerade men jag glömmer alltid namnet på den och då är det bra med Moas Flora.. tack för responsen på den sidan. Från början var det tänkt som en stängd plats bara för mig själv men märker att många är där o kikar, jättekul. Och så kom jag ju på nu när jag var där att jag måste ut o fota den gröna den har jag ingen bild på än, men iofs så är ju det mest blommor framme nu, det gröna kommer senare. Vilken härlig och gosig katt du har, visst är det så att man har härligt sällskap av djuren i trädgården, mina älskar när jag är ute och de ligger för det mesta runtomkring mig. Vilken fin bok du fått, nyttigt tips också det där med tung jord, vilket jag också har. alltid lär man sig något nytt.. =). Ha en härlig dag.. kram/Monica

Börjelundskan sa...

Moohaaa,.....ja, hur ska detta sluta. Jag lägger in mig på samma rehab som du, det kanske är bäst att vi gör det samtidigt,....annars åker vi ju dit igen *hihi*.

Kvinna....är du aldrig inne, jag har ringt flera gånger, jag vill ha en tripp till skrotlandet!! *ler*

Förresten jag fick boken med stort B idag,....gud jag storknar så fint!!

RING MEEEEEJ snart! Kraaaam Cin

Med fingrarna i (j)orden sa...

Aldrig får man för många pioner. Tar gärna 100 till!
Allt gott,
Eva