söndag 11 april 2010

Inspirationer av olika slag......

Nu har även vi besökt Trädgårdsmässan i Stockholm. Höjdpunkten på mässan var Annikas och Evas föredrag om trädgården som en Lisa för själen som även deras bok heter. Vi rekomenderar den varmt till er som ännu inte läst den. Annars kan jag inte säga att vi kände oss inspirerade och fulltankade med lust och nya ideer när vi gick därifrån.

Men det rådde vi bot på när vi följande dag tog oss en tripp till Zetas. Där blir man alltid full av ideer och inspiration. Zetas monter på mässan var också den klart finaste!!!! När vi bodde i Stockholm så handlade vi våra växter här. Katalogerna var handskrivna ....Folke Mattsson berömde oss för att vi köpte en hel vagn full med perenner sent på hösten....Det skulle alla göra sa han..men folk vill ju mest köpa på våren!!!! Han har rätt men det är ju så roligt att handla på våren när suget är som störst. Zetas bjöd verkligen sina kunder på vårinspiration. Vi hade en hel vagn full med vårlökar....
Men i slutändan hämtar vi nog mest inspiration i den egna trädgården. Det är nog för att här är så gudagott att vara!!! På vår egna plätt...där vi gör precis som vi själva vill. När vi kom hem blev vi välkomnade av blåsippor.....

Hav av krokus.

Vill gärna skicka med en sak som Annika sa på mässföredraget.
Känn inte att du ingenting har gjort, om du suttit och njutit eller bara vattnat en kruka, rensat bort ett ogräs.....För det kanske var det viktigaste du gjorde för dig själv den dagen.
Glöm inte av att njuta av stunden!!!!
Carina

18 kommentarer:

Karin sa...

Jag gillar dina bilder! Såå fina. Bra citat måste jag säga.
Karin

SKOOGSTROLLET sa...

Å, vilka ljuvliga närbilder! Det får mig att längta efter fler vårblommor, men det hinns väl med till nästa år ...

Unknown sa...

Lovely!! Sååå fina bilder. Jag har varit ute i trädgården hela dagen och gick nu in en stund, men efter att jag tittat in till er vill jag ut igen. Gott betyg.
Kram Carina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Visst blev man 'fulltankad' på mässan - håller med! Eva och Annikas föredrag var underbart att lyssna på. Ska bli riktigt kul att få läsa boken också. Zetas är oslagbara och ytterst proffsiga, alla rätt där!

Ha' det gott!
/Charlotte

Hannele på Hisingen sa...

Underbara bilder, har inte läst boken, men såg att Ken var med.. Ha det gott, kram.

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Som alltid, så vackert att besöka er... både för ögonen och öronen.
Ha en finfin vecka,
Lydia

Anjas Hill sa...

Ahaa! Ni var där! Nåja. jag får i alla fall lyssna på Annikas föredrag snart här i Gbg!/Anja

Spirande grönt - sa...

Härligt krokushav!

Rebecca

Karin A sa...

Kan tänka mig att ni hade det kul på mässan! Oj vad jag hade velat vara där också. Jag håller med er om Zeta, vilket inspirerande ställe men det är också eran fina trädgård. Underbara bilder, särskilt på blåsipporna!

Kram till er!
Karin

gittan sa...

Vilka härliga vårbilder. Eva och Annikas bok är väldigt nyttig att läsa. Man kommer till insikt om det mesta och citatet - tänkvärt och helt rätt. Jag tillhör dem som inte känner att jag uträttat något speciellt när jag egentligen jobbat i trädgården hela dagen. Men det beror säkerligen på att det får mig att må så bra. Sitter ner gör jag däremot sällan eller aldrig. Nej, solen skiner och trädgården kallar / kram gittan

Annika Christensen sa...

Älskade vänner...
Ni var också bäst...
jag skall fota mitt halsband för jag är så glad för det.
Otroligt vad du kan Carina jag är så imponerad!!!!
Nu skall jag hålla tummarna varje dag och ni vet varför eller hur?
Kram till er
Annika
Tack för att ni kom
Annika

The Secret Garden sa...

Vad skönt att läsa det du skriver!! Jag, som bor här långt i norr, kommer ju aldrig till dessa så omhuldade och omskrivna trädgårdsmässor. Och såå jag längtar till att få se dem.
Inspiration, nytänkande och läckra idéer, skulle jag vilja se.
Men sanningen kanske inte alltid är så. Faktiskt rätt skönt att läsa det.

Men tänk om...jaa...härliga fantasi. Attans vad roligt jag skulle tycka att någon gång få göra en egen monter på en trädgårdsmässa. Att få visa mina egna idéer och konstnärliga skapelser! Åhhh så roligt det vore!!!! :)

Ha det gott!

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Ja nu gäller det verkligen att njuta och bara vara fast lusten att fixa och dona tar lätt överhanden.
När man går runt med kanmeran ser man mycket man annars skulle missat, tycker jag.
Skall bli spännande att se vad ni fått för idéer på mässan. Förstår att det är många.
Måste vara härligt att komma hem till den blomningen!
Ha det gott
Birgitta

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Fina bilder att frossa i.
Själv kom jag ju ingenstans, inga mässor nix...men det var ju många dagar med min egen utställning som "band mig vid huset" ;O)
Soliga hälsningar, Petra B.

Moa sa...

Härlig inlägg.. jag blir inspirerad av att besöka så fina bloggar som din, din kärlek till trädgården och fina bilder. En mässa är rolig det också men väldans komerciell.. kan tänka att det går mer lugnt till På Zetas, såg förresten på en annan blogg bilder från deras monter som såg väldigt fin ut. Att lyssna på Annika och Eva måste ha varit roligt och att träffa dem live.. lyckos dig. så fina sippor du har.. underbara och alla fina krokusar. Måste ha mer mer.. och många av alla det blir så himla mycket finare då. Önskar dig en härlig onsdag i solen..Monica

Med fingrarna i (j)orden sa...

Visst är det i den egna trädgården man ska njuta. Men jag njöt i alla fall av att få träffa er - härligt och vilket halsband du hade gjort. Vackert, gulligt, ja helt underbart. Annika bar det alla dagarna! Håller med om att Zetas är i särklass - men det är er trädgård också. Superfina bilder!
Allt gott,
Eva

Börjelundskan sa...

Tjingelig pingeling!

Det funkade,.....trodde att du har flyttat ut i trädgården *fniss*, saknar min trädgårdmullepysselmaja.

Ha en skön helg på er också. Kramizar Cin

Anjas Hill sa...

Hejsan! Måste bara lämna en kommentar till och det är om blåsipporna och er inspirationsträdgård!Det finns inte en utställning som kommer ens i närheten av vad som bjuds hemma hos er!
Och att välkomnas av vackra sippor - hemma hos mig vill de inte stanna, ledsamt nog/Anja