fredag 9 mars 2012

Trädgårdstoppen på TV.....Gardendreams on TV. Sunday 11/3 at 19.oo swedish time. You can even see it on the internet at http://www.tv8play.se/play/267507/?autostart=true


Se Trädgårdsdrömmar live på Tv!! Nu på söndag den 11 mars kl 19.oo på kanal 8. eller på kanal 8 Play för er som inte hinner eller bor utomlands.   http://www.tv8play.se/play/267507/?autostart=true Det ska bli riktigt spännande att se. Vi har inte fått någon förhandsvisning, det blir första gången för oss också...hua! Herrtäppan är det som jag visar bilder ifrån denna gången. Här går blomningen i ljust gult, lime och creme. Ett utav våra vackraste pioner finns här inne. På bilden ovanför är en Quad-hybrid ifrån våran svenska pionexpert Gulsmedsgården. En fyllt klar gul liktpion som inte hade något namn när vi köpte den. Vi har inte bara omgäldat våran trädgård med häckar utan också skapat olika rum. Det som är bra med detta förutom att det skapar ett mildare klimar är att trädgården får alla vädersträcken fast den från början var en platt åker med stekande sol överallt. På detta viset kan man skapa bra miljöer för både soldyrkande växter och lindväxter, perfekt. För att höja blomningen i Herrtäppan är en stor pergola bygd som har en rikblommande Honungsros "Lyckefund" som fått sälskap av en Pipranka Lonicera japonica.

Pionen ni ser till höger är en Itho-hyprid pion som heter "Prairie Charm". I Herrtäppan kommer det tidigt på våren ljusgula krokus, julrosor och sockblommor. Det är viktigt att blanda ut många olika bladväxter som tewx hostor och olika gräs för att skapa en spännand rabatt även när det inte blommar.  Missa nuinte chansen att se trädgården i TV. Ni som vill besöka den på riktigt är hjärtligt välkomna på våra öppna trädgårdsdagar som är söndagen V26 och V32 mellan kl 10.oo-17.oo.


Ha en riktigt trevlig helg och tänk på att dom lovat att vi ska få en solig och vårlik tid framför oss.

mvh Ken

10 kommentarer:

dicentra sa...

Kommer att sitta bänkad framför TV:n
på söndag.Vill inte missa att få se er vackra trädgård igen!!
MVH M-L

Jenny Oak Fae sa...

Det ska verkligen bli spännande!

: )

Trevlig helg på er!

KRAM, Jenny

Nette sa...

Tusind mange tak for fiffet med at kunne se Tv8 på nettet. Det vidste jeg ikke at man kunne. Dejligt link I har lagt ind!

De lysegule farver er dejlige.

Anna Vattenkanna sa...

Jag kommer att sitta klistrad såklart på söndag! Ska bli så spännande och intressant att få komma hem till er...

Kram

Anonym sa...

Kul att få en förtitt på er trädgård, kommer att vara bänkad framför tv'n i god tid. Gunilla

Berit sa...

klart jag kommer sitta klistrad framför tv:n:)
Ha en alldeles underbar söndag!!

Chokladvillan 1910 sa...

Kanonreportage ! Ni var suveräna tillsammans med en suverän trädgård ! Underbart ;)
Kramisar syrran/svägerskan

Renate sa...

Så ttevligt att ser er fina trädgård på tv.Det är extra trevligt när man sett den på riktigt.

Gun-Britt Persson sa...

Det blev ett underbart program om er och er trädgård! Hoppas ni är nöjda också.

Anonym sa...

Vilken härlig trädgård ni har skapat tillsammans! Var jättekul att se mer av det jag sett i tidningar förut.
Det skulle vara jättespännande att få se den på riktigt....hoppas man har vägarna förbi när det blir "öppen trädgård" i sommar!

Tack för att ni delar med er av allt det vackra ni skapat:)
Kram Nettan