onsdag 14 mars 2012

Frutäppan romantisk doftträdgård...


Vi är lika intresserade av trädgård båda två. Vi tycker för det mest lika men den procenten som vi är oense kan vara ganska jobbig. i början av vårt trädgårdodlande kom Carina på den smarta iden att vi skulle få göra ett eget trädgårdrum, där vi fick bestämma aldeles själva. Så kom Frutäppan och Herrtäppan till. Idag har det där förändrats och vi är mer inne i varandras trädgårdrum än i vårt eget. Frutäppan går i en mer romatisk stil med blommor i rosa vitt och lila. Trädgårdsrummet har en stor järnurna i mitten och med en gång och rundel för sittplats i platt natursten från bygden. Den tog två år att leta upp och lägga men det var det värt, passar så fint till vårt gamla hus. i Frutäppan växer det två Eucaluptusvide Salix intega "hakuro Nischiki"
 Det är ett träd som igentligen bara ska klara zon
2 men hos oss har den klarat sig i
 många år. Den klipps in kraftigt på våren för att få tätt färg granna hängande skott. Bladen går i grönt, vitt och rosa. Här växer mycket olika kryddor som inte bara drar till sig olika insekter utan är  också gott till matlagningen. Bara att sitta på dom varma stenarna och rensa ogräs och känna dofterna från dom olika kryddorna är helt fantastiskt. Eftersom det växer kattmynta som kantväxt har vi gott sällskap av våra katter som åmar och vältrar sig i växtligheten.

Trvlig fortsättning på vecken, Ken

3 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Hej Ken och Carina !

Det var så kul och inspirerande att se Trädgårdstoppen från er fantastiska trädgård !
Ni har ju hållit på länge och byggt upp trädgården så det ger mig hopp att min egen får växa fram i sin egen takt och att det får ta tid att bygga trädgård !

Lycka till i tävlingen !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Södergatan sa...

Hej! Vågar man sätta salix i trädgården? Är inte rötterna väldigt aggressiva?Har alltid hört att de kan gå in i dräneringar och andra rör man har i trädgården.

Hannele på Hisingen sa...

sitta i en sån trädgård är ljuvligt