måndag 27 februari 2012

Rosttråget...



För att det inte ska bli för dystert har vi planterat in gulvarigerade och gulbladiga växter till det rostiga, och kanske lite också för att det finns så mycket gulvarigerade och gulbladiga växter som man bara inte kan låta bli att köpa....eller vad säger ni! Rosttråget fick flera borrade hål i botten och uppställd på små tegefärgade klossar så att den skulle komma upp en bit från marken. Lite grus i botten för dränering och bra planteringsjord sen var det bara att plantera. Nu har tråget stått några år och det fungerar jättebra som plantering. Fast det varit två extrema vintrar har ingenting dött.


Carina gjuter saker i betong för trädgården och den lilla madonnan har fått lite färgpigment i sig för att få lite "rost" känsla. I framkant är en Gulbladig penningblad Lysimachia nummularia "Goldilocks" planterad för att den med tiden ska drapera framsidan. Hostor är en bra perenn att fylla ut och  skapa stadga i en rabatt med. Det tar några år för dom att rota sig men sen blir dom stora. Den knallröda dubbla vallmon  har vi fått och den är lite väl röd men den får bli ett starkt utropstäcken i rabatten.
Alenrot Heuchera är också en favorit bland perennerna. Finns i en massor av olika sorter som har otroligt fina blad. Den ni ser på bilden har Carina sått själv från frö så den blev vad den blev. Passar perfekt till rost. En växt som har kommit med många fina hybrider dom senare åren är Berberis Berberis thunbergii " Rocket" tex som ni ser på bilden, jätte dekorativ. Den har ju dom vassa taggarna men det får man ta.


Till den har vi samplanterat en Rudbekia Echinacea " Hot Summer"
Nu väntar vi bara på att en Itho pion som heter "Kopper Kattle" en kopparfärgad, ska börja blomma så är planteringen fullkomlig.

Ha en bra vecka, Ken

7 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så läckert med kombinationen av rostigt järn, gulbladiga växter och den röda accenten. Mumsigt ögongodis!

Alen Trädgård sa...

Det är verkligen roligt att leka med färger, ni har lyckats väldigt bra med det tycker jag:) Ha det gott/Monne

Anonym sa...

Sååå vackert!!Gunilla

tant Hannele på Hisingen sa...

vilken härlig blandning!

Compact Garden sa...

Så himla fint..Kram på dej och lilla frugan../Anne

Compact Garden sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Berit sa...

så snyggt!!!
Ha en alldeles underbar dag!!