söndag 6 juni 2010

Pionrepotage

Ibland kan jag och maken stå och drägla över pionrepotage i tidningarna. Vänder och vrider tidningen för att riktigt kunna se allt. Man skulle verkligen kunna fundera över vad vi håller på med. Pionrepotage är verkligen " Peony porn". Får man sedan tag i en katalog med färgbilder, då är lyckan fullkomlig. Var och en blir salig på sin sak, och i vårat fall är det pioner. Tänk att vi skulle komma med i ett eget pionrepotage i Drömhem och trädgård.

Bilderna är tagna av Annika Christensen och dom är så fina så man blir het av habegär fast de redan är våra egna. Texten är skriven av Eva Robild , hon är också en pionälskare. Så pass mycket så hon har skrivit en bok om pioner. Det är en mycket bra bok, med underbara pionbilder tagna av Görgen Persson. Kan varmt rekomendera den!!!!!
Tänk vad jag skulle vara glad
om jag fick bo på pionens blad.
då kunde jag sitta alldeles nära
och titta och lukta på allt det skära.
Lena Andersson
Det finns så mycket som jag vill visa...därför kör jag med mina kollage. Här är det lite varigerat i gul/grönt. Om ni undrar över något växtnamn så fråga på bara.

Vi bor i ett hus från 1700 talet. Marken där vi bor har även varit bebodd i flera hundra år tidigare . När man gräver i jorden så fantiserar man om att stöta på en skatt. Ännu har inte det inträffat, men vi har stött på lämningar från tidigare ägare. Inte så gammalt men jag tar tillvara på allt som jag hittar och samlar det i en glasburk. För mig är dessa skärvor som skatter från förr.
Det är härliga dagar i trädgården nu. Man vill knappt vara inne. Vi tar ut filt och kuddar för man kanske skulle vilja lägga sig ner och vila under bar himel. Men vem har tid att vila ???
Det är tur att vi har våra husdjur som kan lära oss hur man ska leva. Inte kan man väl gå förbi en sån här liten söt hund utan att lägga sig ner och gosa.
Ha det gott
Carina

31 kommentarer:

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Reportaget var verkligen superhärligt! Grattis till ert 'egna pionreportage' :-) Men det är ju inte det första reportaget om er trädgård - eller hur! Det måste kännas såå kul för er att andra uppskattar er trädgård så mycket! Och vad jag har kunnat se på bilder från bloggen och de reportage jag läst - så har ni en helt fantastiskt charmig och fin trädgård! Så grattis igen till er!

Ha en bra vecka!
/Charlotte

Lotta sa...

Det är verkligen lätt att falla för pionernas charm och många nya namn hamnar på önskelistan efter ett sånt läckert reportage. Gratulerar!

Compact Garden sa...

men men men vad vi har missat mycket på 2 veckor...alla bilder ska synas haha..vad roligt att ni är med i ett reportage om pioner, ska köpa tidningen i morgon om det hunnit ut än?

ja nu har vi varit borta så det räcker tycker vi..det var skönt och avkopplande men vi längtade hem sista dagarna...så nu blir det bara korta turer ett tag framöver..
Varma Kramar från oss..
/Anne

Lenas trädgård sa...

Så härligt ni visar o skriver! Och visst är det så som Anja o du med kan hålla med om : en jättebra, viktig klokskap, som kommer med åren.Den ska man ta tillvara på och dela med sig av!
Här njuter jag för fullt, så fort jag kan - av olika skäl måste min tid ges till ngn annan viktig person i min närhet också just nu.Hon förstår fullt ut, min kära, kloka mamma. Helst skulle hon vilja vara med mig o gräva i jorden, men orken har försvunnit. Men som sagt - ibland, då jag inte kan komma på besök, så vet hon varför, frågar mycket om vad som har slagit ut sen sist osv...
Jag blir lite rörd, det är ju kanske inte så länge till vi själva orkar i denna takten! Så då gäller det att gå upp i ottan, hinna jobba och naturligtvis ochså njuta.- med eller utan fika.DET ÄR JU SÅ ROLIGT O AVKOPPLANDE!!!
Kram Lena

Lenas trädgård sa...

Ps Avundsjuk är jag på era pioner! Här är de minsann endast i knoppstadiet, men å andra sidan, så har vi det ljuvliga kvar!!!
Lena
DS

Alen Trädgård sa...

Åh vad roligt att få ett sådant fint reportage i en så fin tidning:)) GRATTIS!! Jag /vi älskar också pioner. Så nu börjar en underbar tid:) Självklart skulle jag inte kunna gå förbi en sådan liten gosing utan att lägga mig ner och pussa lite:) Ha det gott/Monne

Börjelundskan sa...

Hihihi,....."pionporr" i all ära, men själv är jag just nu tänd på rosor *fniss*. Vill skaffa mig ett "Harem" av dom,... moohaaaa!!! Älskade bilden på den lilla gula raringen (pionen alltså) ;).

Vilka skatter du har grävt upp, det finns ju ett utryck som lyder "om bara väggar kunde tala" hmmm, tänk vad spännande att veta vad dom har sett!!

Tindra ser ut att vänta på att du ska dyka ner och gosa mera :).

Kraaaaam på dig raring. Cin

Mimi sa...

Vad fantastiskt! Jo pionbiten blir man nog verkligen lätt. Jag borde nog börja försöka hålla reda på hur många jag själv har planterat. Vad härligt med ett reportage ifrån era pioner. Skall hålla utkik efter tidningen! Hälsn mimi

AnnA sa...

Mmm!
Ja, pionblomning är verkligen förspelet till trädgårdsporren , för sedan kommer ju(iallafall i vår trädgård) rosenblomningen!
Man får gratulera till reportaget.
Jag gillar också att göra lite collage på mina foton, för då kan man visa från olika vinklar, närbilder och på långt håll.
Ha en bra dag!
hälsn
AnnA

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Grattis!
Jag fnissar så gott när jag läser att bilderna gav er den där välkända "vill-ha" känslan trots att det var era egna. Det är fint att få se något genom andras ögon eller ord:-)
Ha en fin vecka!

Fru JD sa...

Underbara, underbara bilder som vanligt! Jag undrar om du kan berätta namnet för mig på den grön-gul variegerade sorten längst upp till vänster i bild.

Unknown sa...

Ljuvliga pionbilder. Nu måste jag gå och köpa tidningen så att jag också kan vända och vrida på bilderna för att "se allt". Önskar så att jag kunde besöka er den 4/7. Men det sammanfaller tyvärr med ett av barnens födelsedag. Attans otur!
Ha det gott,
Charlotta
Cesars trädgård

Lotta Sultan sa...

vad fint att ni sparar alla fynden från era "utgrävningar"! otroligt vackert reportage. jag har drägglat över det också!

Anjas Hill sa...

Hej Carina!
Nej, det är omöjligt att passera ett sött husdjur utan att lägga sig bredvid och pussa och klappa...
Det "värsta" av alltihopa är att mina kattisar vill klappa och pussa mig så fort de ser mig;))!
Visst finns det värre öden;)) - vilken höjdare Wille och Maija blev för oss!
Pioner är "läskigt" attraktiva blommor som man inte kan få nog av!/Anja

Margot sa...

Grattis till ett kanonhärligt reportage!! Otroligt så många underbart, ljuvligt vackra pioner ni har!! Er trädgård måste vara fantastiskt vacker!!
Lilla gosingen ser så go och härlig ut!
Ha det gott!!

Rosor och ruiner sa...

Ja, pioner kan man verkligen dregla över...det är ju drottningen i trädgården! har inte sett reportaget, måste kolla om tidningen finns kvar i affären..

Börjelundskan sa...

Hihihi,.....ankstjärt och sockiplast,.. hjäääälp,de hade jag förtränkt, min var grisrosa och så hade jag 2 tunna fisiga hästsvansar i håret, ja jösses jag var en syn för gudarna!! Tunt fisigt hår dras jag fortfarande med, och nu har jag bildäck runt midjan istället, vet igentligen inte vad som är värst när jag tänker efter,.. *fniss*.

Kraaam Cin

Karin sa...

Jag älskar pioner. Ska skaffa tidningen! Härliga bilder!
Karin

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Stort grattis till reportaget, kan inte tänka mig en mer pionporrig trädgård efter att ha varit på ett av Annikas föredrag! ;o)
Himla läckert variegatecollage!!!
Ha en finfin vecka,
Lydia

Med fingrarna i (j)orden sa...

Du är för rar! om det bara var lite närmre så skulle penséerna redan vara på väg.
Tar gärna emot bok och kruka vid tillfälle, kanske någon växt du vill byta med?
Eva

Rose Garden Malevik sa...

Otroliga Pioner....blir ju nästan lite sugen :)
Håkan

Spirande grönt - sa...

Pionporr som inte går av för hackor, må jag säga:)

Ha en fin tisdag,

Rebecca

NinaH sa...

Tihi. Vad spännande att få vara "arkeolog" i sin egen trädgård!;-) Lycka till med fynden!;-)
Ja, suck Pioner är så underbara!! Hergårdspionne och Rosenpion är överbloamde här. Men nu börjar de stora fröjderna för idag slog för "Bondpionen" ut & då blir det till att frossa!;-) Men man frossar sååå gärna Pioner varhelst! Så reportage och böcker om så´na är välkommen dregellitteratur!;-) (Såkalrt står Evas bok här i mitt "trädgårdsbibliotek"!;-)...)
Jag funderar också på att åka till Ronneby.... Tänkte inte vara med på allt. Men förmodligen söndagen utflykt och senare på dagen också plantmarknaden.... Ni är välkomna att passera Göinge också!;-) (Det är ju nästan på väge, menar jag....!;-)...)

NinaH sa...

Usch skäms! Såååå många skrivfel jag gjorde i hastigheten i min förra kommentar! Förlåt!;-)
Och det viktigaste glömde jag ju: Grattis till reportaget! Såklart kommer tidningen att införskaffas!;-)

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Har ännu inte läst reportaget så jag har fortfarande det att se fram mot.
Här har de första börjat slå ut. Även på landet har de börjat blomma.Där odlar jag pioner bara för att kunna plocka buketter. Just pionbuketter känns extra lyxigt att sätta på bordet.
Ha det gott
Birgitta

STENLYCKA sa...

Underbara bilder på pioner!!!!
Älskar pioner!
Vacker blogg!
Kram Raina

Lisa sa...

Grattis till ett fint reportage! Jag är själv på jakt efter fler pioner. Det är ett roligt "jobb" men tyvär så ser jag en massa fina pioner på bild utan namn.... Nu kanske jag kan få lite hjälp på traven? Den rosa enkelblommande skönheten tex är ju för underbar... Pionporr var det ja, hihi ;)

Annika Christensen sa...

Hej!
Kul ni gillade reportaget och att det kunde inspirera er. Det är ju ni som inspirerar mig...
Varför bor ni så långt bort?
Kramisar
Annika

Karin A sa...

Vad spännande! Då mmåste jag verkligen se till att köpa tidningen för det vill jag ju inte missa. Så läckrt finstämda kollage du gör Carina.

Kram Karin

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Bara att gratulera till ett fantastiskt fint reportage - och fina pioner också förstås!!

Ha det gott!
/Annika

Annie - Annalunda sa...

Åh vilket härligt reportage och vilka vackra bilder. man kan bli lyrisk över mindre!!!

Vilka spännande skatter du hittar...här hittar vi mest sten :)

Önskar er båda en skön sommar

Stor kram från Annie