onsdag 23 juni 2010

Midsommar och stolta föräldrar !!!!

Vi är så otroligt stolta över att vår dotter är med i en artikel i drömhem och trädgårds senaste tidning. Där har hon dukat upp till teparty i växthuset. Hon är otroligt duktig på att baka. Vilket man kan se på hennes blogg Heavenly cupcake. Hon har alltid varit med och bakat sen hon var liten. Hon har aldrig lekt med leksaker....det var vispar och byttor som åkte fram. Ibland kunde hon fått ut mjöl i hela köket. Men hon har för det mesta fått hållas och det har ju gett resultat. Under hela sin skoltid så skulle hon baka muffins jämt. Hon gav bort muffins till alla som ville ha, bara hon fick baka. Som tur va så träffade hon sin blivande fästman väldigt tidigt. Han kan äta hur mycket som helst utan att det syns. Tur för oss andra.
Även om vår dotter inte delar trädgårdsintresset full ut med oss...så finns det ändå hopp om ett stort gemensamt intresse. Hon älskar blommor. När hon var 2 år plockade hon blommor och satte ihop dom till de mest fantastiska blomsteruppsättningarna. Alla trodde det var jag som gjort buketterna. Hon kan väldigt mycket om örter, i tonåren önskade hon sig örtaböcker i present. Läste och samlade...hon hade botemedel till det mesta.

Hon är en sån stor glädje för oss...och imorgon kommer hon hem för att fira midsommar och sin födelsedag. Så vår midsommar firas här hemma med födelsedagskalas.

Såklart måste lillebror få komma med på ett hörn också....risken att han skulle komma med i ett repotage som skulle ha något med vår trädgård att göra...det finns inte. Han vet att vi har en trädgård eftersom vi alltid är där. Men om han skulle behöva gå ut i den så måste han nog ha en Gps för att hitta oss. Jag hörde hans kompisar säga till honom -varför har du inte sagt att ni har en sån stor trädgård??? Vadå????det är väl ingenting att prata om!!!!!
Nej det är det ju såklart inte...han är ju inte van med nått annat. Detta är ju vår livsdröm. Men vi hoppas och tror att han kommer att uppskatta och sakna detta när han flyttat hemifrån.
Vi har aldrig tvingat våra barn till trädgårdsarbete...bilden säger något annat...men han har ett väldigt stort hjärta och hjälper till i nödfall. För att han är så snäll.....
Så vi är väldigt stolta föräldrar.
Glad midsommar till er alla
Carina och Ken

18 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Förstår att ni är stolta över era barn, vem är inte det:)) Men man är ju väldigt stor egoist när det gäller just ens egna barn och det är väl också helt naturligt. Hos oss delas inte heller vårt trädgårdsintresse av våra barn men vi har inte givit upp hoppet ännu:) Kram på er och trevlig midsommar/Monne

Mimi sa...

Grattis till duktiga och härliga barn! Som föräldrar är man ju så otroligt stolta över sina barn. Härligt!
Min son fungerar ungefär som er, han vet att vi har trädgård och hjälper om det kniper, men man måste peka ut det som blommar till honom! Min dotter är däremot ganska intresserad av blommor, älskar att baka och har figurerat ett antal gånger i tidningsartiklar av olika anledningar. Faktiskt även förra året i Sverige då hon höll ett tal i Sveriges riksdag angående minnet över märkesåret 1808-09 Sverige-Finland. Hälsn Mimi

Lotta Sultan sa...

vad fint skrivet!
glad midsommar!

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Förstår att ni är stolta över era barn. Fantastiska ungdomar.
Precis som hos er har vi här underbara barn och olika intressen. Inte blir det enformigt inte.
Trevlig midsommar
Birgitta

gittan sa...

Självklart ska ni vara stolta över era barn! läste reportaget om dotenr er och det syns ju tydligt vems dotter hon är!
Jag ser att det finns hopp för mina totalt trädgårdsointresserade telningar också emellanåt. Om inte annat så är de väldigt måna om att jag ska dela med mig av det som går att äta även sedan de flyttat ur boet =) Mellandottern sa häromdagen att hon måste få hyra in sig i ett av växthushörnen när hon flyttar hemifrån så att hon kan odla gurkor. Vad svara man på det? Trevlig midsommar/födelsedag / gittan

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Härligt med stolta föräldrar:-)
Ha en fin midsommarhelg till er alla! H.

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Inget går upp mot stoltheten man känner för sina barn, den känslan är helt unik. Så himla kär er dotter ser ut...och duktig. Vår son brukar också hjälpa till med riktigt tunga projekt i trädgården, vilket jag förstås är väldigt tacksam för! :o)
Ha en härlig kväll,
lydia

ulla laiho sa...

Tiden går fort, minne läggs till minne, ett fotografi, första skorna, ett sådant vackert kollage!

Vänligen
Ulla Laiho

Rose Garden Malevik sa...

OJ,,,,inte dåligt :)
Håkan

Unknown sa...

Gratulerar till härliga ungar! Måsta ha blivit helt rätt vaggade:)
Ha det gott,
Charlotta
Cesars trädgård

Karin SKARA sa...

Lika söt som sin mamma dessutom. Ni har verkligen blivit ena riktiga "Linslusar" Poppar upp er trädgård/familj ÖVERALLT i tidningarna just nu.
Trevlig Midsommar
önskar
Karin & Mr. Sandman //

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Stort grattis - vad kul! Det reportaget läste jag... Å nu ser jag ju att hon är väldigt lik dig.... Nu när jag vet..... Klart ni ska vara stolta - riktigt roligt!

Ha en underbar midsommar
Kram Charlotte

Trädgårdsdrömmar sa...

Ja det är nästan pinsamt vilka linslusar vi verkar vara. Sanningen är att vi är raka motsatsen. Men här är det inte oss som personer som är intressanta. Vi är alldeles för vanliga. Det är nog kreativiteten som blivit uppmärksammmad. Ha en härlig midsommar på er alla!!!!

Carina och Ken

Hannele på Hisingen sa...

Ni kan verkligen vara stolta,
trevlig midsommar,
kram.

Linda Lunda sa...

ÄNtligen :o)!
Grattis Danielle! Och grattis stolta föräldrar... både till son och dotter!
Linda

Unknown sa...

Hejsan, det är alltså eran dotter ?!?! :-D Älskar hennes blogg, hon är så otroligt kreativ och duktigt på att baka och på att förmedla hennes glädja. Helt underbart! Förstår att ni måste vara stolta över era barn.
Önskar er en fortstatt trevlig Midsommerhelg !
Kram Kram
Lilliputput

Katarina sa...

Vad roligt! Förstår er glädje mer än väl!!

timjanoakleja sa...

Vad roligt att er dotter är med i tidningen, och vad fint skriver om båda barnen! Förstår att ni är stolta över dem...

Kram