söndag 12 juni 2011

Gott och blandat...

Vem har tid att sitta inne vid datorn??? Det gäller att ta vara på varje sekund av sin lediga tid till att tillbringa den ute i trädgården. Men att fota, redigera bilder, blogga och hålla kontakt på facebook är faktiskt också ett sätt att leva med sin trädgård. Det är ju denna bildbank man lever av under kallare tider. Det är så man håller kontakt med sina trädgårdsvänner. Vi bor ju inte så nära.
Vi har inte varit på ett endaste trädgårdbesök, inga utomsocknes plantskolebesök och inga växtmarknader. Vad har hänt med oss????  Vi har istället varit riktigt ordentliga (för att vara oss). Vi har strukturerat upp trädgården, köpt massor av helt vanliga perenner och börjat att måla med breda penseldrag. Det kanske ingen annan kommer att märka. Men det spelar ingen roll, vi tycker om det och det är det som är huvudsaken.
Har också gjort den årliga städningen av trädgårdshuset. Sytt ett katt täcke och virkat en kattfilt. I detta hem så har katterna en stor plats. Vi har en stor korg i trädgårdshuset dit dom kan gå in och vila när dom vill. Den ska också piffas till.
Pionerna avlöser varandra. Om ni ska planerar att köpa en mörkröd pion så vill jag rekomendera denna underbara skönhet. Paeonia Illine Belle. Den väcker stor beundran av alla som ser den.
Ha det gott
Carina

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar färg. Var får man tag i den? På Zetas?
I love pioner och rosor

Tant Otteskrufv sa...

Tack för piontipset. Är den medel eller sen tro?

Sylvia sa...

Illine Belle!? Den var verkligen illande röd!! :-)

Nä, men härligt mörkröd är den.
Vilket underbar hus katterna har.
Jag håller också mina så kära, de har också tillgång till växthuset när de vill. Får väl sy ett eget lapptäcke till var o en!

Hannele på Hisingen sa...

Så snyggt med vitt, jag vill ha mer, här har jag farit fram med sekatören..

Trädgårdsdrömmar sa...

Den är medel tidig. Den finns nog att beställa på nätet Pionexperten, eller hos Krupke Gullsmedsgården eller på Zetas.
Carina

Jenny sa...

Vilka härliga bilder, och vilket superfint lapptäcke till katten! Nu blev jag sugen på att sy något i lappteknik.
/Jenny

Alen Trädgård sa...

Ja nu är det en underbar tid vi har framför oss med mycket pysslande i trädgården:) Vi håller på med våra projekt- plank, stickling/frösådds"lådor", dammbygge och lite till:)) Kan inte fatta att man ska börja på allt samtidigt:))) Men vi har kul samtidigt. Ha det gott/Monne