onsdag 11 juli 2012

Trädgårdens Mamseller....


Vi bor i ett gammalt säteri från 1700 talet. En gång i tiden har här gått förnäma damer i svallande klänningar. Nu går här en dam i jordiga trädgårdskläder.
Drängar och pigor är för längesedan borta. Nu är vi två  fritidsträdgårdsmästare som försöker att få tiden att räcka till, till det som vi mår så bra utav. Genom sommarens trädgårdsvisningar så försöker vi dela med oss av inspiration och trädgårdsglädje.


Sommarens höjdpunkt är pionblommningen ...Underbart är kort alldeles för kort....
Det har inte varit ett pionår i år. För mycket regn..kallt....osv. Det har blommat mindre i år än vanligt och många pioner har ruttnat eller fått svampangrepp. Men då är det tur att vi har många..av härligheten. Här blommar Paeonia  "Bric a Brack".


Paeonia "Sorbet". En pion som vi haft i många år, men som tidigare varit tjurig med blommningen. Den fick flytta till nytt ställe. Nu blommar den fint i Rosariet.


Paeonia "Scatter Brain Pink" en blommvillig dam som troget visar upp sina behag varje år. Hon blir frodigare och frodigare.


Den bleka och blyga Mamsellen Paeonia "Pink Dawn" bedårar med sin späda framtoning. Hon är inte vulgär på något sätt, kanske är det därför hon förför mig allra bäst av alla våra mamseller.


Mmmm... vad jag bedåras av er.....kan inte sluta att leta nya damer till vår trädgård. Jag vet att det finns många pioner med manliga namn, men för mig är pionen en väldigt kvinnlig blomma.

Ha det gott Carina

6 kommentarer:

Susanne sa...

Fantastisk flotte roser! Og super hyggelig blog

Ulrika sa...

Fantastiska pioner ni har! Man ska nog köpa på sig några flera!

Kram

Jenny sa...

Åh, vad fina pioner! Här ska det absolut bli flera :)

Kram,
Jenny

Hannele på Hisingen sa...

Så fina, allihopa!

Ruben sa...

Underbart med pioner. Det finn hur många vackra som helst!! Ni har säkert 'Festiva Maxima'. I så fall skulle jag gärna vilja ha en beskrivning av doften. Stämmer det att den doftar kardemumma?

Ha det gott!
/Ruben

Trädgårdsdrömmar sa...

Ruben vi har Festiva Maxima jag gick ut och luktade på den nu, den luktar gott...kanske en liten svag underton av kardemumma.
Carina