söndag 1 april 2012

Växthuslandet...


Framför växthuset eller trädgårdshuset som vi kallar det eftersom det är en växtdel på södersidan och ett trädgårdsföråd mot norr, delat vid taknocken. Det bygdes med delvis återvunnet matrial. Runt syd och öst sidan löper en altan där vi på sommaren njuter av vår frukost. För att få bort nivåskilnaden runt altanens kant är det planterat en häck som i sin tur får skapa bakgrund för rabattens växter. Här går färgskalan i ljust rosa med flera olika pioner som bas, som den ni ser till höger "Scatter Brain Pink". Vi använder våran växthusdel till många olika funktioner från vinterförvaring av växter till ett ombonat lusthus, allt för att utnytja det maximalt. I nästa inlägg ska jag visa mer av  växthuset. 

Här fick vi lite snö för någon dag sen inte mer, men det har blivit kallare igen så dom sköna vårdagarna har lyst med sin frånvaro. Jag måste faktiskt erkänna att jag är lite tacksam för det, det började knoppa sig oroväckande mycket i trädgården och för att vara i början av april var det inte riktigt bra.

Ha en trevlig vecka,  Ken

3 kommentarer:

Tant Otteskrufv sa...

En fin tröstebild när det yr utanför glasrutorna.Nej, blomningen får inte komma för hastigt eller tidigt, men nog kunde vi sluppit blåsten och nederbörden. Det blev så klistrigt i leran igen:(

Ester sa...

Förstår hur du tänker - här är krokusarna redan på väg över och det känns lite tidigt. Men det var ändå lite trist att vakna till en vit värld i morse... även om det börjar ordna upp sig nu med hjälp av solen!
Må så Gott!
Ester

Alen Trädgård sa...

Jo, det var ju onekligen så att man började bli nervös när till och med björken började slå ut i mars:( Nu kommer bakslaget, frost på nätterna och isande kalla vindar på dagen:( Hoppas att inget tar skada i trädgården nu. Blir alldeles varm i hjärtat av att se era underbara pioner:) Vi ska till Älvsjö och mässan och där brukar ju Pionexperten vara - tror du det blir några pioner med oss hem:))))) Ha det gott/Monne