söndag 29 april 2012

Det är bättre att ha ...än att önska sig!!!


 Nu är det dags att stilla begäret efter plantor...en stund. Vi har verkligen inte plats med så mycket mer. Men man kan ju inte låta bli att leta efter det där som man skrivit upp på önskelistan, eller det där som man inte behöver eller har plats med...men inte kan motstå. Så vi styrde färden mot Varbergstrakten tillsammans med goda trädgårdsvänner. Först ut var Derome som hade extra öppet. Där hittade jag 6 st nya Anemone nemorosa (vitsippor). En var utan namn men hade den mörkaste purpur färg jag någonsin sett på en vitsippa.
Därefter var vi på Lindhults plantskola.......Där fick jag tips om olika sorters Sambucus nigra. GILLAR!!! Köpte en monstruos.


 Efter god lunch så drog vi vidare till Höråsens plantskola. Det kallar jag en fantastiskt fin plantskola. Trevlig personal, välskött, massor av träd, buskar och rosor. Perennerna var lite för vanliga för min smak. Men det förläts av det fantastiska utbudet på allt annat.
Jag gillar pynt i trädgården, men jag gillar inte när det är på bekostnad av växtutbudet i en plantskola. Tyvärr så tenderar de flesta plantskolor att dra iväg. Men inte denna plantskola !!! Många + för det!
De hade istället en underbart anlagd visningsträdgård som var mycket välskött!!!


Slutligen så stannade vi till på Öströö Fårfarm där det fanns ett jätte mysigt fik precis intill en fårhage. Vad sägs om hemlagad ostkaka med blåbär och punchgrädde??? De hade en jättefin gårdsbutik med massor av läckerheter.
Ha det gott i vårsolens glans och välkommen sköna maj!!!!!
Carina och Ken

11 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Låter som en fin men lite "farlig" utflykt. Och den fikan hade man inte tackat nej till!
Kram Eva

gittan sa...

Det låter som ljuvaste musiken! ch jag antecknar flitigt alla planskolor för framtida behov =P MAken och jag tar ju våra turer över åsen då och då / Kram gittan

Hannele på Hisingen sa...

Blåbär med punschgrädde!!!

Ester sa...

Mums! Både lekamlig spis och läckra växter - så ska en solig söndag spenderas, helt klart.
Kram Ester

Ninnis sa...

Vilken underbar dag ni verkar fått er till livs...och vilka härliga plantor.

Ha en skön Valborgs...<3

Kram Ninni

Katarina sa...

Öströö är riktigt mysigt. Vare sig fikat eller lammkorvarna går av för hackor.
Jag hade för mig att Derome hade lagt ner verksamheten förra året, men desto bättre om de fortfarande har öppet.
Må gott i vårsolen
Katarina

Maitie sa...

Vad härligt att ni hittat till Öströö ett av mina favoritställen med de vackra bokskogarna och den härliga åkturen med skrindan och hunden som så elegant vallar fåren. Det är otroligt vackert där så jag åker dit varje sommar med mina barnbarn och innan dess med mamma så jag har många kära minnen därifrån. En skön och inte alltför slitsam vår önskar jag er.

Camilla sa...

Vilken härlig dag! Håller helt med bättre ha än önska sig : ) en del iaf.

Hälsn.Camilla

Moa sa...

Spännande och jag ser att du hittat några vitsippor.. Gjorde alldeles nyss ett inlägg om mina fyra rara sorter. Visst var du så snäll o skickade mig en monstruosa för ett par år sedan.. skrev det o tror det var så om jag inte missminner mig helt. Det finns ju en hel massa vackra sorter och det är jättesvårt att låta bli o varför skulle man *ler*.. om man har små tomrum.. du vet har man hjärterum osv.. o de små sipporna tar ju inte så stor plats.. till en början i alla fall.. Ha det gott o njut av vårvädret.. kram/Moa

Compact Garden sa...

Åh, det låter ljuvligt vilken härlig "utflykt" och en del i bilen hem kan tänkas..
Vi vill ha en större trädgård..men får just nu bara önska oss haha..men det kommer.
En massa kramar Anne

Ester sa...

Mums för fika ute. Det ser verkligen gott ut!

Att gå på plantskolor är en lisa för själen.

Kram Ester