lördag 7 april 2012

Trädgårdhuset....


Allt har en början. Att se på bilder hur trädgårdens växter och även byggnader har växt fram under åren blir man häpen. Man tycker under uppstarten att tiden går alldeles för sakta, ingenting växer fort nog. Eftersom vår trädgård ligger på en platt åkermark var det inte kul i början att bara gå runt och få titta "ner" i trädgården. Förvånande nog går det fort för ett litet träd att växa till sig, vips har man något att söka skugga under. Det är väl det som är tjusningen med trädgårdsintresset, att få se allt gro på våren och frodas under den relativt korta sommaren.

 Jag byggde vårat trädgårdshus 2004. Då fanns det ingen trädgård på vår baksida och det fick med sin plasering både skapa ett trädgårdsrum och skapa lä mot nordanvindar. Det består till viss del av återvunnet matrial dels för kostnaden men också för att det smälter bättre in medl huvudbyggnaden. Det är på  16 m2 delat vid taknocken så att det mot norr blir ett förråd och mot södersidan ett ljust trädgårdsrum. Vi använder trädgårdshuset maximalt. På vintern som förråd för trädgårdsprydnader och känsliga växter som är planterade i kruka. Sen på våren när den värsta kylan är borta åker årets frösådder in. Sen städas det ut och blir till ett lusthus där man på sommaren kan krypa in och mysa och komma bort för dom ettriga knotten.


Vi på Trädgårdsdrömmar vill önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!!

Ken & Carina

7 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Hej!
Jag verkligen gillar era snickerier.
Hoppas ni får en skön påsk.
Kram till er båda
Annika

Hannele på Hisingen sa...

Det ser onekligen annorlunda ut...
Glad påsk!

Alen Trädgård sa...

Vilken skillnad sedan 2004:) Det är riktigt roligt att ha dokumenterat trädgården så att man kan se hur det såg ut förr:) Önskar dig och Carina en härlig påskhelg!
Ha det gott/Monne

Vittran sa...

Glad Påsk!!!!

Annica sa...

Glad påsk till er med! Gillar understa bilden...såå fint!

Ester sa...

Tänk så fort det går från nybygge till känslan av en miljö som "alltid" funnits där! Det känns betryggande för oss som har en halvfärdig trädgård.
Glad Påsk på er!
Ester o Pelle

Ingela sa...

Så härligt med ett växthus. Jag förstår att ni har jobbat på rejält sen 2004.
Ett jättejobb med hela eran fina trädgård.
Glad påsk!