tisdag 3 maj 2011

Att möta sommaren i Paris.....

Vi hade tänkt att möta våren i Paris, men vi mötte sommaren. Första dagen var det svårt att ställa om till stadens brus med allt vad det innebär. Trots att vi varit storstadsmänniskor så har vi blivit riktiga lantisar med allt vad det innebär. Lugn, ro med naturens ljud. Men det kan man glömma i Paris, när man väl tagit in stadens underbara puls alla de ljud som man från början tyckte var störande, så blir man bedårad av den avslappnande skönheten som bara pumpar en full med inspiration.
 Vi var på loppmarknader. Eller rättare sagt antikmarknader. Oj om man hade pengar !!!! Vilka prynader till trädgården man skulle kunna skaffa sig då. Men man kan inspireras och leta här hemma. För oss blir det loppisar och skrotar även i fortsättningen.
 Vi var även på trädgårdsmarknad. Vi köpte med oss en pion. Resväskorna var rätt fulla av annat. Fina viner, makroner (kakor), kläder osv....Men det var en njutning att gå omkring och titta på "det som komma skall här hemma."
Fransmännen smyckade sina balkonger med grönt. Det var kul att se hur det blomstade längst fasaderna. På en del balkonger var det bara grönska, det verkade inte finnas plats att sitta på.
Det var en härlig helg som gav mig en hel del inspiration.
Ha det gott
Carina

5 kommentarer:

Compact Garden sa...

Hej vänner, det låter alldeles underbart med en vår resa till Paris..tänk om man fick plats i en ficka och kunde åkt med:)

Kram fråm oss i Götet..

Ester sa...

Wow..! Vilken resa ni har haft! De där trädgårdsstatyerna gick inte av för hackor. Här har vi gjort en "tvärtom-resa" - vår blev vinter och shorts blev till långkallingar.
Kram Ester

Nette sa...

Dejlige og stemningfulde billeder!
Ja, det ser virkeligt fristende ud på antikmarkedet på billerne :-) Skønt at få en vitaminindsprøjtning i form af en rejse til så skønt et sted.

Hanneles paradis på Hisingen sa...

vilka fina bilder, min upplevelse av Paris är inte lika ljuvlig.. Fast jag har besökt Monets trädgård på hösten, kram.

Presentverkstán och Jag sa...

ÅÅhh!! Vilka fina bilder du tagit, ser helt ljuvligt ut! Har aldrig varit i Paris men känns som det hade varit en stad för mig! =)
Kram Lo