söndag 7 augusti 2011

Kryddor, dagliljor samt trädgårdsnördar.....

Mina två töser svärdottern samt dottern är två unga kvinnor som jag beundrar mycket. De tycker om att ta hand om det jorden ger. Tyvärr så har vi inte så mycket av den varan här i vår trädgård. Vårt intresse ligger mer i den dekorativa trädgården. Men det finns en liten rest av en kryddträdgård i frutäppan. Olika Myntor, Timjan, Kvanne, Oregano osv.
Tjejerna klippte ner alla kryddor och buntade ihop olika örtknippen. Band ihop de små buketterna med bomullstråd. På så sätt kan de doppa ner buketten i grytan för att sen fiska upp den. Det blev ockå teblandningar med olika sorters mynta, temynta, ros lavendel och citronmeliss. De torkade doftande obesprutade rosor. Som torkas för att blandas i till cupcakes, grädde , frostings osv. Sen kokade vi rabarberkräm. Så lite ätnyttigt har vi i trädgården.
I lördags begav vi, samt goda trädgårdsvänner oss till Karin och Stellan i Skara på blogg och facebook träff. Vi har varit hos Karin och Stellan tidigare, men aldrig när dagliljorna blommar. Det tog nästan andan ur en. Så vackert...det går inte att beskriva i ord. Jag har svårt när färger är allt för blandade...men detta var bara sååå.....vackert. Hade de stått färgkordinerat så hade det inte varit samma effekt. I detta hav av dagliljor kunde man ändå se och uppskatta varje enskild blommas skönhet. Vår katt Azlan kommer ifrån Karin och Stellan. Det märktes när jag kom hem att han skulle vara med och plantera dagliljorna. Han är ju uppväxt i detta paradis.
Det var jätte trevligt att träffa bloggare samt facebook vänner som man pratat en del med men aldrig träffat. Ni kan tro att vi hade mycket att prata om. Vi hade ett växtbytar lotteri så alla hade med sig en hel del nya plantor hem. Har hållt på att plantera växter hela dagen idag. Grannen kom förbi med en varning om att Vildsvin synts till precis brevid. De ska ligga på pass i kväll. Få se om det var ogjort jobb att plantera idag.
Ha det gott och håll tummarna för att det pangar här ikväll.
Carina

3 kommentarer:

Mimi sa...

Duktiga flickor! Dagliljor uppskattar jag mera för varje år som går!! /Mimi

Ninnis sa...

Dagliljor...en av mina favoriter!
Vilka härliga bilder. Alltid kul med möten med andra som tar en själv framåt...=)

Kram Ninni

Annika Christensen sa...

Härliga nördar ni bjuder på.
Ni är väl också lite nördiga eller?
Ha det gott
Annika