onsdag 9 maj 2012

Anemone i grönt som våren....


vitsippan är den riktiga vårblomman, helt fantastisk. Den som växer vilt i skog och mark i stora fält är nog den som mest tar andan av en. Dom otaliga hybrider som finns ger en också rysningar. Utanför vår trädgård hittade vi en vild vitsippa som till stor del var rosa. Den har vi grävt upp och planterat i trädgården och den har blivit en stor rugge. Den har vi döpt till Danielle efter vår dotter. Regnet som nu har kommit och gett en riktig rotblöta i jorden, det var inte helt fel. Det växer så det knakar. Med regnet  blev det perfekt att få ut gödslingen får våren.
Eftersom vitsippan försvinner efter blomningen får man försöka hålla ordning på var man planterat den så man inte av misstag gräver bort den. Eller att man nästkommande år hittar den ihop med en annan växt.

Får önska er en riktigt go trädgårdsvecka  // Ken

9 kommentarer:

Katarina sa...

Visst är vitsippsblomningen makalös. Doften av vitsippor en vacker vårdag är svårslagen.
Har aldrig sett på maken till hybrider. Vilken plantskola har ni hittat dem i?
/Katarina

Hannele på Hisingen sa...

Helt i min smak!

IET sa...

Det är nästan så man önskar att man kunde ha förstoringsglas med sig ute i trädgården ibland så att man fick med alla detaljer. Häftiga bilder!
/iet

Achillea sa...

Dejlige anemoner :)

Ester sa...

Vackra bilder på vitsippor! Det är en underbar vårblomma!

Kram Ester

Alen Trädgård sa...

Hos oss växer det vitsippor (vilda) lite överallt i rabatterna och jag älskar när de dyker upp på våren:) Förstår vad du menar med att markera var de växer för jag fick en fin av Linda som jag måste markera så jag inte gräver bort den:) Ha det gott/Monne

Candylei sa...

Wow! This one is wild.

Ingmarie We sa...

Fantastiskt vackra foton. Tänk så många underbara vitsippor det finns. Ha en fin vecka.

Moa sa...

Den översta var ju jättefin.. ja det finns så många fina så man blir salig och vill ha! Den nedersta monstruösa eller vad den heter fick jag av snälla dig.. och den trivs o mår bra och har fått massa små barn! *ler*.. Ha det riktigt gott i vårvädret, hoppas bara det blir lite varmare snart så det är mer njutbart.. kram/Moa